ADANA / YÜREĞİR - Yakapınar Peyami Safa Ortaokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda yapılan etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Aziz Türk Milleti'nin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıldönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz. İstiklal Marşı, bir milletin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, milli değerlerimizi ve ideallerimizi yansıtan azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. İstiklal Marşı; milli birlik ve beraberliğimizin mutabakat belgesidir. Milli mücadele günlerinin heyecanını içinde taşıyan İstiklal Marşımız, ay yıldızlı al bayrağımız göklerde özgür bir şekilde dalgalandıkça milletimizin ortak sesi, ortak vicdanı olmaya devam edecektir. Aziz milletimizin gönül dünyası, yüce hasletleri, cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmi vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un veciz dizeleriyle tarihe not olarak düşülmüş ve ebedileştirilmiştir.

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Marşı'nın Şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve İstiklal Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Programda emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı. Öğrencilerimiz deprem konusunda daha çok bilinçlendi.

Şbt

Okulumuz İstiklal Marşı okuma yarışmasında bölge ikincisi olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz Yıldız Erkekler Dart takımımız İl ikincisi olarak okulumuzu gururlandırmıştır. Emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik eder öğrencilerimze başarılarının devamını dileriz.

Ara

Okulumuzda gerçekleştrilecek ortak sınav takvimi ekte bildirilmiştir. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ekm

Yakapınar Peyami Safa Ortaokulu yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri ve velilerimizin katılımıyla, ülkemizin kuruluşunun ve ulusumuzun var oluşunun tarih sayfalarına yazıldığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kuruluşunun 100. yıl dönümünde coşkuyla kutladık.

Ekm

Okulumuz 1. dönem 1. yazılı tarihleri belirlenmiştir.

Eyl

Okulumuz öğrencilerine İlk Yardım Haftası konusunda uzmanlar tarafından semimer verildi. Öğrencilerimizde ilk yardımın önemi konusunda farkındalık oluşturuldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Nis

TBMM'nin açılışının 103. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzun bahçesinde,coşkuyla kutlandı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının akabinde okulumuz öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmayla başlayan törende;  şiirler okundu, çeşitli yarışmalar sergilendi.

Emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzda karagöz ve hacivat etkinliği gerçekleştirildi.Öğrencilerimiz eğlenirken öğrenmeye devam ediyor.Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuzda bir dizi etkinlikle kutlandı. Okulumuz öğretmenleri  rehberliğinde düzenlenen programda okulumuz Öğretmeni İsmail YALAZ tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma gerçekleştirildi ardından öğrencilerimiz tarafından hazırlanan etkinlikler sunuldu.

Programa emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.